Huomenna vietämme 14. sunnuntaita helluntaista, ja liturginen väri on edelleen vihreä ja alttarilla on kaksi kynttilää.

Päivän aiheena on lähimmäinen. Jeesuksen elämä ja opetus toimivat esimerkkinä Jumalan kaikki rajat ylittävästä rakkaudesta. Meidän tulisi nähdä kaikki muut ihmiset lähimmäisinä. Kristus antaa meille voiman tehdä hyvää muiden ihmisten parhaaksi. Ihminen ei välttämättä tiedä, että hänen hyvät tekonsa toimivat Jumalan rakkauden välikappaleina.

Pyhän evankeliumi (Luuk. 10:25-37) kertoo meille monille tutun Jeesuksen  vertauksen laupiaasta samarialaisesta. Vertaus kertoo miehestä, joka oli tien varrella henkihieverissä, sekä kahdesta ohikulkijasta. Ensin kulkee ohi pappi, joka ei pysähdy. Sitten paikalle osuu samarialainen, joka auttaa miestä. Vertauksella Jeesus haluaa osoittaa, että samarialainen oli hänen lähimmäisensä ja samoin tulisi meidänkin toimia.

Tuttuja virsiä oli tällä kerralla aika monta eli neljä. Ne olivat 509, Herra elämääni valvo, 430 Rakkaus, kun kuvaksesi, 954 Lahjoissasi meitä siunaat sekä 961 Laulan, koska herätit minut kuolemasta. 900-alkuiset virret ovat siis virsikirjan lisävihosta.